MFP Szolgálati lakás- 2020

MFP-SZL/2020

Tarpa Nagyközség Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében 2020-ban meghirdetett MFP-SZL/2020 Szolgálati lakás – 2020 című felhívásra benyújtott támogatási kérelemre, 29 960 249 Ft támogatásban részesült. 

A projekt keretében a 4931 Tarpa Kossuth u. 30. (588 hrsz.) ingatlanon lakóházból szolgálati lakás kialakítása valósult meg. Az épület állapota elavult volt, külső-belső burkolatai elöregedtek, megrongálódtak. Állapota és komfortfokozata miatt évek óta lakatlan és kihasználatlanul állt. Az alaprajzi elrendezést átalakítva komfortosabb életterek kerültek kialakításra. A tervezett átalakítások nyomán kialakításra került 2 db 2 szobás lakás. A homogén megjelenést biztosítva hornyolt kerámia cserépfedés, természetes színben és vakolt homlokzati falak készültek. A terv szerinti kiírásnak megfelelő padló és falburkolatok valósultak meg. A vizes helyiségekben a használati víz szigetelése a burkolat felső síkjáig kent szigeteléssel és vízzáró ragasztó habarcsba fektetett burkolattal került kivitelezésre. A korszerűsítés során az épület funkciója változatlanul megmaradt, 2 db szolgálati lakás és egy többfunkciós teremmel fog rendelkezni. Az alaprajzi elrendezést átalakítva komfortosabb életterek jönnek létre.

Az épület rekonstrukción túl megvalósultak az Önállóan nem támogatható tevékenységek is, mint a projektmenedzsment, valamint a tájékoztatás és nyilvánosság a Magyar Falu Program Arculati kézikönyvében foglaltaknak megfelelően. Emellett elszámolásra került a Tervezés és a Műszaki ellenőrzés tevékenységet tartalmazó költségek is.

A Magyar Falu Program keretében megvalósuló fejlesztés hozzájárult Tarpa Nagyközség infrastruktúrájának fejlesztéséhez, ezáltal a hazai kistelepülések népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozásához.

 

Elérhetőségeink:

Tarpa Nagyközség Önkormányzata
4931 Tarpa, Kossuth u. 23.
+36 45 488 006
hivatal@tarpa.eu