Kereső
Kulcsszó
Kategória
Törlés

Linkek
Bemutatkozás
Önkormányzat
Tarpai Talpasok Non-Profit Kft
Közintézmények
Közérdekű adatok
Tarpai Óvoda Bölcsőde és Konyha
Címek és telefonszámok
Rendezési terv Tarpa Nagyközség Önkormányzat
Tarpa Sport Club
Nevezetességek
Hírességek
Műemlékek
Természeti értékek
Kuruc kor
Mindennapok
Egészségház
Alkotóink
Szociális intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
English
Deutscher
Feltöltés alatt
Alapítványok
Vállalkozások
Gasztronómina
Falugazdász
Kamarai és UMVT Tanácsadó
Leader Program
VOX
Pályázatok
Hasznos linkek

Feliratkozás hírlevélre
 E-mail *
 Megjegyzés

 Hirlevelet kérek

* E-mail címet kötelező megadni
Leíratkozáshoz és modosításhoz kérlek írj e-mailt a tarpawebmester@gmail.com címre.


Cikkek
Tarpai Tűzoltó Egyesület honlapja

A tarpai Tűzoltó Egyesület honlapja új helyen várja látogatóit http://www.tarpa.szunyi.com

   
Nyitott szertár rendezvény

2010. Május 4-én kedden Szent Flórián napi nyitott szertár rendezvényt tartott a Tarpai Tűzoltó Egyesület.
    Több mint kettőszázán látogatták meg a helyi tűzoltó egyesület, frissen felújított szertárát, a Szent Flórián a tűzoltók védőszentje tiszteletére megrendezett, nyitott szertár programot. A rendezvényen megjelent a helyi óvodába járó összes gyerek, óvónénijük és dajkájuk kíséretével. Képviseltette magát az általános iskola alsó és felső tagozata osztályfőnökük kíséretében. Az Ápoló-Gondozó központ két csoportot szállított be saját mikrobuszával, valamint az önkormányzat fenntartásában lévő öregek otthonának szinte minden lakója, és az önkormányzat dolgozói is részt vettek e rendezvényen.

Kékesi Szilárd egyesületi parancsnok, felvázolta az újraalakulás óta eltelt időt és bemutatta a szertárat, valamint a technikai felszereléseinket, vázolta ez évben megvalósításra kerülő terveinket.

(...További képek...)

   
Eseménykrónika és turisztikai kiadvany

FEDLAP

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Tarpa hun

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Mezővari hun

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Tarpa en

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Mezővari en

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Tarpa ukr

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Mezővari ukr

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Tarpa Mezővari hun en ukr

A projekt a Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben c. programból részesült támogatásban melyet részben az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus és a Magyar Köztársaság finanszírozza.

   
Zárókonferencia

Zárókonferenciával ért véget a "Kuruckori kalandozás a Történelmi Beregben" elnevezésű egy éves programsorozat, mely nem csupán a program értékeléséről szólt.
    A helyi közreműködőkön, a Mezőváriból és Dolháról érkezett vendégeknek számára Dr. Bene János a Jósa András Múzeum igazgatója tartott előadást a kuruc hadseregről. Mindehhez a kiváló hangulati aláfestést adta a művelődési házban az alkalomhoz illően berendezett nagyterem korhű díszlete és az élő tárogatózene.

(...További képek...)

A projekt a Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben c. programból részesült támogatásban melyet részben az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus és a Magyar Köztársaság finanszírozza.

   
Tarpa Ősz-Tél

(...További képek...)

   
Kuruckori kalandozás a Történelmi Beregben...

A projekt a Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben c. programból részesült támogatásban melyet részben az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus és a Magyar Köztársaság finanszírozza.

   
VI. Szatmár-Beregi Szilvanapok

Immár 6. alkalommal 2009. szeptember 25-26-án került megrendezésre a VI. Szatmár-Beregi Szilvanap Tarpán. A VI. Szatmár - Beregi Szilvanap célja volt, hogy a Tarpa községben, illetve a Szatmár-Beregben előállított termékek helyi hagyományőrző rendezvényen mutassa be, ezek megismertetésével és népszerűsítésével hozzájáruljon a Szatmár - Bereg egyedi jellemzőiben rejlő lehetőségek kibontakozásához, a helyi kis és középvállalkozások fellendítéséhez és a vidéki turizmus megélénküléséhez.
    A VI. Szatmár-Beregi Szilvanap Tarpa programja egyaránt tartalmaz a szakmának és a nagyközönségnek szóló programokat. A szakmai nagyközönség számára került sor az ún. pálinkabemutatóra, a szilvapálinka és egyéb helyi gyümölcspálinkák versenye érdekességeket tartalmaz mind a szakmai, mind a nagyközönség számára, a tájegység más gyümölcseiből készült termékek bemutatójára, vásárára, a termékek kóstoltatása, a szilvafeldolgozás hagyományokat megőrző technológiájának a megtekintése pedig elsősorban a rendezvényt meglátogató nagyközönség számára tartalmazhat kuriózumokat.
    A szilvanap programját a színpadon népművészeti programok Szatmár-Beregi és kárpátaljai együttesektől (tánc, népdal stb.) népművészeti bemutatóprogramok (fafaragás, kerámia, stb.) színesítik és gondoskodnak az odalátogatók színvonalas szórakoztatásáról.

(...További képek...)

A VI. Szatmár - Beregi Szilvanap a szatmár-beregi térség jellegzetes gyümölcseiből és a mézből készített tájjellegű termékeit kívánta komplexen bemutatni, de ezen belül is külön hangsúlyt adott a szilvából készült termékek bemutatójának. A szilvatermékek külön kiemelt bemutatását az indokolta, hogy ez a tájegység legjellegzetesebb gyümölcse - a szatmári szilva messze földön híres - és a feldolgozás eredményeként a termékek megjelenése is nagyobb mennyiségben kapcsolódik a rendezvény időpontjához.
    A 2009. évi rendezvény külön érdekességét adja a 2005-ben megalakult Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend ceremóniája, amely szervezet a "pálinkakultúra" kialakításáért kíván tenni. A szilvanap egyik alprogramja a rendezvény színpadán 14:00-kor az ún. "Új pálinka ünnepe", amelynek keretében a Lovagrend minden évben a szilvanapon kívánja az adott évjárat pálinkáját és szilvatermékeit értékelni, a pálinkaverseny díjait átadni és új lovagot vagy lovagokat felvenni. A hosszú távú cél, hogy a Szatmár-Bereg és ezen belül Tarpa legyen a "pálinka fővárosa".

   
Játék Határok Nélkül - Sportnap Mezővári

2009. augusztus 30-án a kárpátaljai Mezőváriban Játék Határok Nélkül - Sportnapon vett részt településünk. A program délután kezdődött a helyi sportpályán kárpátaljai és magyarországi csapatok vetélkedőjével különböző sportágakban, népi virtuskodásokban.
A versenyeken először a 6 csapat vett részt. Név szerint:

  • Tarpa I. Kurucok Java - Tarpa
  • Tarpa II. Vadmalacok - Tarpa
  • Budapest Vegyes - BuTarpa - Budapest - Tarpa vegyes csapat
  • Mezővári I. Wobler - Mezővári
  • Mezővári II. Dózsa Maffia - Mezővári
  • Mezővári III. 8-as fogat - Mezővári

A csapatok 8 fővel versenyeztek. Összetétel 2 nő és 6 férfi. A hivatalos sportprogramok után szabadsportolásra volt lehetőség a közönség számára a hivatalos trénerek felügyelete mellett.

Rönkhajítás versenyszámban a csapatok férfi versenyzői (csapatonként 4 fő) a kijelölt vonaltól fej felett vagy alatt hajítva dobta el a rönköt. A legtöbb pontot a legmesszebbre dobó csapat kapta. Értékelésnél a csapat tagjainak legjobb eredményét össze kellett adni. Sportolónként egy próbálkozás volt lehetséges.

Hordógurításkor a csapat 4 férfi résztvevői hordót gurítottak a kihelyezett szalmabálák között szlalom menetben. Egyszerre két csapat versenyzett. A legtöbb pontot a leggyorsabb csapat kapta.

 

Szekérhúzás versenyszámban a csapat férfi tagjai (6 fő) tolta illetve húzta a szekeret. A csapat női résztvevői (2 fő) a szekéren ülve irányították azt. A szekeret a kihelyezett szalmabálák között szlalom menetben kellett vezetni. A legtöbb pontot a leggyorsabb csapat kapta.

 

Sulykolófa hajításkor a csapatok 2 női és 2 férfi versenyzői a kijelölt vonaltól fej felett hajítva dobta a sulykolófát. A legtöbb pontot a legmesszebbre dobó csapat kapta. Értékelésnél a csapat tagjainak legjobb eredményét kellett figyelembe venni.

 

Zsákbanfutáskor a csapatok egy-egy résztvevője versenyzett a következő kettő felkészült. A kiindulási helytől 2 férfi és 2 nő a 20 m-re lévő szalmabálát megkerüli, majd visszatér a kiindulási helyre. A legtöbb pontot a leggyorsabb csapat kapja.

 

Ruhateregetés c. versenyszámban egy kifeszített kötélhez szaladtak a csapat női és férfi versenyzői (csapatonként 2-2 fő). A földre letett kosárból a kötélre 5 db konyhakendőt kellett felcsíptetni (2 csipesszel). A következő versenyző az előzően kiteregetett ruhákat szedte be. A csapat két tagjának teregetni és kettőnek beszednie kellett ruhát. A legtöbb pontot a leggyorsabb csapat kapta.

 

Zsákkalfutás spotszámban a csapatok férfi résztvevői versenyzik. A kiindulási helytől szlalom menetben a szalmabálákat megkerüli, majd visszatér a kiindulási helyre. Egyszerre két csapat versenyez. A legtöbb pontot a leggyorsabb csapat kapja.

 

Dézsacipeléskor (kosárcipeléskor) a csapat férfi (6 fő) résztvevői mellmagasságba emelt hordót vittek a kihelyezett szalmabálák között szlalom menetben. Egyszerre két csapat versenyezett. A legtöbb pontot a leggyorsabb csapat kapta.

Hagyományos rongyfocival a csapat minden tagja kiskapura rúgott. A legtöbb pontot a legtöbb gólt rugó csapat kapta.

 

Kötélhúzáskor az összesorsorsolt két csapat a kötél két végét húzta a sípszó elhangzása után. Az a csapat nyer, aki legalább 5 m-el elhúzza a mási csapatot a kiindulási helyéről a legrövidebb idő alatt. 

Az eredmény hirdetésig barátságos focimérkőzés láthattunk Mezővári SE - Öregfiúk játékában. 
    A focimérkőzés félidejében került sor az eredményhirdetésre. Minden csapat oklevelet, emléklapot kapott. Az első három helyezett csapat kupával lett díjazva. Hidvégi Üstös Pál nyereményeket, felajánlásokat adott át.

Az eredményhirdetés után ünnepi futásban vehettük részt a Tisza töltéséig Hidvégi Üstös Pállal a Tisza Nagykövetével. Már esteledett mikor kezdeték vette a nemzetközi zenés-táncos mulatság. Sötétedés után tűzijátékot láthattuk. A vetélkedőt a kárpátaljai kézművesek bemutatója és kirakodóvásár egészíti ki.

A projekt a Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben c. programból részesült támogatásban melyet részben az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus és a Magyar Köztársaság finanszírozza.

(...További képek...)

 (...Tovább... )  
Tűzoltóverseny

Nyírbogdányban a korábbi évek hagyományainak megfelelően a megyei Tűzoltószövetség idén is megrendezte a Megyei Önkéntes és Létesítményi Tűzoltó Sportversenyt 2009. június 15-én 8 órától a nyírbogdányi sportpályán.
    Az indulók több mint 70 csapatban kilenc kategóriában mérték össze tudásukat. A versenyszámok között tűzoltó váltófutás és kismotorfecskendő, illetve szivattyúszerelés szerepel. Volt kombinált feladatokkal nehezített staféta, és szerelés időre, ahol a víztartálytól kellett a célig megszerelni a sugarat, és elegendő mennyiségű vizet eljuttatni a cél tartályig. Délután kulturális programok során pihenhetik ki a fáradalmat a résztvevők.
    Mind a staféta mind a szerelési versenyen eredményesen versenyeztek a Tarpai Önkéntes Tűzoltók. A borult, változékony idő ellenére tűzoltóink szívvel-lélekkel nagyon nagy teljesítményre voltak képesek, jó eredményt értek zárták a sportversenyt.

Tarpai versenyraj tagjai: Kovács Imre, Simon Lajos, Szécsi József, Pálovics László, Rózsa Béla, Szűcs Csaba, Szűcs István

(...További képek...)

   
Kistérségi Közlekedési Szolgáltatás fejlesztése

Tájékoztatás a Kistérségi közlekedési szolgáltatás működéséről 

A kistérségi közlekedési szolgáltatás 2009. március 27-én Tarpa településén megkezdte működését.

A szolgáltatás igénybevételének módja:

  • Egyes szolgáltatások esetében kérlelem alapján, vagy hivatalból hozott határozattal nyílik meg.

  • Más szolgáltatások esetében alanyi jogon és/vagy megállapodás alapján jár. A kérelem előterjesztése alapján a Polgármester adja meg az engedélyt a szolgáltatás biztosítására.

  • A szolgáltatás általában egy intézményt vagy szállítási helyet érintő több – legalább 4 fő – igény esetén nyújtható, egyedi igények csak kivételes esetben teljesíthetők.

  • A szolgáltatások igénybevételéből ki kell zárni azt a személyt, aki a szolgáltatások árát nem fizette meg. A kizárást a tartozás megfizetésétől számított egy hónapig fenn kell tartani.

Tarpa, 2009. március 27.

                                                               Dr. Kelemen Béla
                                                                  polgármester

   

Rendezvények
X. Kuruc Nap
Játék Határok Nélkül - Sportnap
 
Utoljára Módosított
TIOP-1.1.1/07/1-2008-0105. IKT fejlesztés a tarpai Esze Tamás Általános Iskolában
Tarpa Nagyközség Önkormányzat
Lakatos József fafaragó sikerei
Tarpai Tűzoltó Egyesület
Önkormányzati rendelettár (2009)
Önkormányzati rendelettár (2008)
II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok
Önkormányzati rendelettár (2010)
I. Szervezeti, személyzeti adatok
Háziorvos
2010. évi Kulturális Programtervezet
2009. évi Kulturális Programtervezet
III. Gazdálkodási adatok
2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
ÉAOP-2007-4.1.5 A tarpai Esze Tamás Általános Iskola akadálymentesítése  Kezdőlap   |   Nevezetességek    |  Galéria    |  Vendégkönyv    |  Regisztáció    |  Elérhetőség 

© 2005-2010  Minden jog fenntartva  Tarpa Nagyközség Önkormányzat   webmester: tarpawebmester@gmail.com

Generated with CodeCharge Studio.