Kereső
Kulcsszó
Kategória
Törlés

Linkek
Bemutatkozás
Önkormányzat
Tarpai Talpasok Non-Profit Kft
Közintézmények
Közérdekű adatok
Tarpai Óvoda Bölcsőde és Konyha
Címek és telefonszámok
Rendezési terv Tarpa Nagyközség Önkormányzat
Tarpa Sport Club
Nevezetességek
Hírességek
Műemlékek
Természeti értékek
Kuruc kor
Mindennapok
Egészségház
Alkotóink
Szociális intézmények
Civil szervezetek
Egyházak
English
Deutscher
Feltöltés alatt
Alapítványok
Vállalkozások
Gasztronómina
Falugazdász
Kamarai és UMVT Tanácsadó
Leader Program
VOX
Pályázatok
Hasznos linkek

Feliratkozás hírlevélre
 E-mail *
 Megjegyzés

 Hirlevelet kérek

* E-mail címet kötelező megadni
Leíratkozáshoz és modosításhoz kérlek írj e-mailt a tarpawebmester@gmail.com címre.


Cikkek
Iskola lépcsőfeljáró ablakfal cseréje

Az 2010-es költségvetés terhére még ebben az évben kicserélésre kerül az iskola lépcsőfeljáró nagyméretű ablaka. A hagyományos üvegablak helyett műanyagból készült nyílászáró beépítésre kerül sor, amely a fűtés hatékonyságát is pozitívan befolyásolja. Emellett a takarékossági szempontból sem elhanyagolható, hogy a fűtéskorszerűsítést a téli szünet ideje alatt volt megoldható.

 (...Tovább... )  
Helyreállított számítástechnikai terem

Sikeres informatika pályázatnak köszönhetően az iskola hét számítógéppel lett gazdagabb. Problémát okozott, hogy a kiszállításra került számítógépekhez monitor nem tartozott. A képviselő-testület segítségével rövid időn belül sikerült a hiányzó monitorokat beszerezni, így januártól ismét visszaállításra kerülhet a számítástechnika terem, s ezzel megszűnik az a kényelmetlen helyzet, hogy tanulóink az iskolaépület elhagyásárára kényszerültek minden informatikaóra előtt.

 (...Tovább... )  
Megyei önkéntes és létesítményi tűzoltóverseny 2010.

Nagyhalászban a korábbi évek hagyományainak megfelelően a megyei Tűzoltószövetség idén is megrendezte a Megyei Önkéntes és Létesítményi Tűzoltó Sportversenyt 2010. Szeptember 11-én 8 órától a sportpályán. A rendezvényt Pernyák Sándor tű. ezredes nyitotta meg. Ezután Nagyhalász polgármestere, Orosz Károly és Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte a résztvevőket.
A verseny az időjárás miatt már kétszer elmaradt, és a résztvevők most is vizes, sáros pályán mérhették össze erejüket. A terepviszonyok (sérülésveszély) miatt a váltóverseny el is maradt, így minden csapat kétszer szerelhetett a kismotorfecskendőnél. Tizenegy kategóriában 22 önkéntes, köztestületi és létesítményi csapat versenyzett.

Eredményesen versenyeztek a Tarpai Tűzoltó Egyesület tagjai felnőtt férfi 1100 liter/perc Honda szivattyú kategóriában melyben 2. helyezést értek el.

Különdíjjal jutalmazta a Megyei Tűzoltószövetség elnöke a versenyen való eredményes szereplésért a Tarpai „Öreg Fiúk” csapatát:

  • id. Berki Gyula legidősebb tűzoltónak járó emlékserleget kapott

  • oklevelet adományozott: Keresztesi Ferenc, Debreceni András, Ács András, Szűcs István, Bácsi György, Szécsi József, Rózsa Béla.

 

A Megyei Tűzoltószövetség elnöke külön köszöntötte és ajándéktárgyat (karórát) adományozott Ács András úrnak a Tarpai Tűzoltó Egyesület tagjának, aki a verseny napján ünnepelte 50. születésnapját.

Az egyesület saját gondozású honlapja: http://www.tarpa.szunyi.com

(...További képek...)

   
Tarpai Tűzoltó Egyesület honlapja

A tarpai Tűzoltó Egyesület honlapja új helyen várja látogatóit http://www.tarpa.szunyi.com

   
Nyitott szertár rendezvény

2010. Május 4-én kedden Szent Flórián napi nyitott szertár rendezvényt tartott a Tarpai Tűzoltó Egyesület.
    Több mint kettőszázán látogatták meg a helyi tűzoltó egyesület, frissen felújított szertárát, a Szent Flórián a tűzoltók védőszentje tiszteletére megrendezett, nyitott szertár programot. A rendezvényen megjelent a helyi óvodába járó összes gyerek, óvónénijük és dajkájuk kíséretével. Képviseltette magát az általános iskola alsó és felső tagozata osztályfőnökük kíséretében. Az Ápoló-Gondozó központ két csoportot szállított be saját mikrobuszával, valamint az önkormányzat fenntartásában lévő öregek otthonának szinte minden lakója, és az önkormányzat dolgozói is részt vettek e rendezvényen.

Kékesi Szilárd egyesületi parancsnok, felvázolta az újraalakulás óta eltelt időt és bemutatta a szertárat, valamint a technikai felszereléseinket, vázolta ez évben megvalósításra kerülő terveinket.

(...További képek...)

   
Eseménykrónika és turisztikai kiadvany

FEDLAP

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Tarpa hun

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Mezővari hun

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Tarpa en

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Mezővari en

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Tarpa ukr

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Mezővari ukr

Eseménykrónika és turisztikai kiadvany Tarpa Mezővari hun en ukr

A projekt a Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben c. programból részesült támogatásban melyet részben az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus és a Magyar Köztársaság finanszírozza.

   
Zárókonferencia

Zárókonferenciával ért véget a "Kuruckori kalandozás a Történelmi Beregben" elnevezésű egy éves programsorozat, mely nem csupán a program értékeléséről szólt.
    A helyi közreműködőkön, a Mezőváriból és Dolháról érkezett vendégeknek számára Dr. Bene János a Jósa András Múzeum igazgatója tartott előadást a kuruc hadseregről. Mindehhez a kiváló hangulati aláfestést adta a művelődési házban az alkalomhoz illően berendezett nagyterem korhű díszlete és az élő tárogatózene.

(...További képek...)

A projekt a Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben c. programból részesült támogatásban melyet részben az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus és a Magyar Köztársaság finanszírozza.

   
Tarpa Ősz-Tél

(...További képek...)

   
Kuruckori kalandozás a Történelmi Beregben...

A projekt a Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben c. programból részesült támogatásban melyet részben az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus és a Magyar Köztársaság finanszírozza.

   
VI. Szatmár-Beregi Szilvanapok

Immár 6. alkalommal 2009. szeptember 25-26-án került megrendezésre a VI. Szatmár-Beregi Szilvanap Tarpán. A VI. Szatmár - Beregi Szilvanap célja volt, hogy a Tarpa községben, illetve a Szatmár-Beregben előállított termékek helyi hagyományőrző rendezvényen mutassa be, ezek megismertetésével és népszerűsítésével hozzájáruljon a Szatmár - Bereg egyedi jellemzőiben rejlő lehetőségek kibontakozásához, a helyi kis és középvállalkozások fellendítéséhez és a vidéki turizmus megélénküléséhez.
    A VI. Szatmár-Beregi Szilvanap Tarpa programja egyaránt tartalmaz a szakmának és a nagyközönségnek szóló programokat. A szakmai nagyközönség számára került sor az ún. pálinkabemutatóra, a szilvapálinka és egyéb helyi gyümölcspálinkák versenye érdekességeket tartalmaz mind a szakmai, mind a nagyközönség számára, a tájegység más gyümölcseiből készült termékek bemutatójára, vásárára, a termékek kóstoltatása, a szilvafeldolgozás hagyományokat megőrző technológiájának a megtekintése pedig elsősorban a rendezvényt meglátogató nagyközönség számára tartalmazhat kuriózumokat.
    A szilvanap programját a színpadon népművészeti programok Szatmár-Beregi és kárpátaljai együttesektől (tánc, népdal stb.) népművészeti bemutatóprogramok (fafaragás, kerámia, stb.) színesítik és gondoskodnak az odalátogatók színvonalas szórakoztatásáról.

(...További képek...)

A VI. Szatmár - Beregi Szilvanap a szatmár-beregi térség jellegzetes gyümölcseiből és a mézből készített tájjellegű termékeit kívánta komplexen bemutatni, de ezen belül is külön hangsúlyt adott a szilvából készült termékek bemutatójának. A szilvatermékek külön kiemelt bemutatását az indokolta, hogy ez a tájegység legjellegzetesebb gyümölcse - a szatmári szilva messze földön híres - és a feldolgozás eredményeként a termékek megjelenése is nagyobb mennyiségben kapcsolódik a rendezvény időpontjához.
    A 2009. évi rendezvény külön érdekességét adja a 2005-ben megalakult Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend ceremóniája, amely szervezet a "pálinkakultúra" kialakításáért kíván tenni. A szilvanap egyik alprogramja a rendezvény színpadán 14:00-kor az ún. "Új pálinka ünnepe", amelynek keretében a Lovagrend minden évben a szilvanapon kívánja az adott évjárat pálinkáját és szilvatermékeit értékelni, a pálinkaverseny díjait átadni és új lovagot vagy lovagokat felvenni. A hosszú távú cél, hogy a Szatmár-Bereg és ezen belül Tarpa legyen a "pálinka fővárosa".

   

Rendezvények
X. Kuruc Nap
Játék Határok Nélkül - Sportnap
 
Utoljára Módosított
TIOP-1.1.1/07/1-2008-0105. IKT fejlesztés a tarpai Esze Tamás Általános Iskolában
Tarpa Nagyközség Önkormányzat
Lakatos József fafaragó sikerei
Tarpai Tűzoltó Egyesület
Önkormányzati rendelettár (2009)
Önkormányzati rendelettár (2008)
II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok
Önkormányzati rendelettár (2010)
I. Szervezeti, személyzeti adatok
Háziorvos
2010. évi Kulturális Programtervezet
2009. évi Kulturális Programtervezet
III. Gazdálkodási adatok
2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
ÉAOP-2007-4.1.5 A tarpai Esze Tamás Általános Iskola akadálymentesítése  Kezdőlap   |   Nevezetességek    |  Galéria    |  Vendégkönyv    |  Regisztáció    |  Elérhetőség 

© 2005-2010  Minden jog fenntartva  Tarpa Nagyközség Önkormányzat   webmester: tarpawebmester@gmail.com

Generated with CodeCharge Studio.